مکتب اسلام

الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم

مکتب اسلام

الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم

مکتب اسلام
نشر معارف ناب دینی در حوزه‌های اخلاق و عرفان و انقلاب اسلامی
پیوندها

بسم الله الرحمن الرحیم

نه حرف من ، نه حرف تو ، حرف خدا

ذات اقدس حضرت احدیّت جلّ‌جلاله توفیقم داد که به تسوید این اوراق بپردازم و کلماتی را در این باب در اختیار پدران و مادران و مربیان بزرگوار قرار دهم، بدان امید که درسی باشد برای این فقیر محض و مذکّـِری باشد برای همه کسانی که عهده‌دار امر تربیت می‌باشند و مثمر ثمر باشد برای همه فرزندان عزیزی که نهال شخصیتی آنها نیازمند آبیاری از چشمه حیات معنوی می‌باشد.

.

اصلاح بینش

همه ما نیازمند به این هستیم که بینش خود را در رابطه با تربیت فرزند، اصلاح نماییم و اصلاح چنین بینشی بستگی تام و تمامی به اصلاح نگرشمان به انسان و حقیقت او دارد؛

انسان‌شناسی غربی، فرزندی مادی تحویل می‌دهد و انسان‌شناسی الهی، فرزندی موحد که از سعادت حقیقی دار دنیاو دار عقبی برخوردار است تحویل می‌دهد.

تربیتی که مبتنی بر انسان‌شناسی الهی باشد، فرزندی مؤمن و صالح، ساخته شده و سازنده، آزاده و مستقل و اثرگذار، و در یک کلمه عبد و بندهٔ حقیقی پرورش می‌دهد.

.

پدر و مادر روحانی

پدر و مادر باید بدانند که بنده، خلق شده‌اند و باید بندگی کنند و در تربیت فرزندشان جلوه‌های عبودیت را آشکار سازند و هر توصیه‌ای را که نتیجه‌اش خروج از ذی‌عبودیت است مردود بشمارند، چرا که تربیت یعنی عهده‌دار شدن سازندگی و گام برداشتن برای حیات باقی؛ و حیات باقی در گرو عبودیت و التزام عملی به آداب آن می‌باشد و بر همین ملاک است که وقتی از اسکندر ذوالقرنین سؤال شد که:

«پدرت را بیشتر دوست داری یا معلّمت را؟ در پاسخ چنین گفت که معلّم را، زیرا او سبب حیات باقی من است و پدرم سبب حیات فانی‌ام می‌باشد».

.

ای عزیز!

پس ای عزیز! بکوش تا علاوه بر اینکه پدر و مادر جسمانی هستی، پدر و مادر روحانی نیز باشی. که از رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلّم) نقل شده که فرمود:

پدرانت سه تا می‌باشند، آنکه تو را به دنیا آورده و آنکه تو را تعلیم داده و آنکه دخترش را به تو تزویج نموده و بهترینشان آن پدری است که تو را تعلیم نموده است؛

«اِنَّ آبائَکَ ثلاثَةٌ مَنْ وَلَّدَکَ ومَنْ عَلَّمکَ ومَنْ زَوَّجَکَ وَخَیْرُ الآباءِ مَنْ عَلَّمَکَ».

.

رفع و دفع موانع سیر عبودی

طالب قرب الهی و سالک الی الله همواره باید مراقب باشد تا نسبت به فرزندش که بنده‌ای از بندگان حضرت حق جلّ‌جلاله است و به او سبحانه تعلق دارد، حقی را فروگذار نکند و گرفتار حق‌الناس که سد راه سیر عبودی و کسب کمالات روحی و معنوی می‌باشد نگردد و موانع سلوک الی الله را دفع و رفع نماید.

.

والدین باید به این حقیقت توجه داشته باشند که هم خودشان و هم فرزندشان ابدی هستند و ابد در پیش دارند، درنتیجه باید به گونه‌ای انجام وظیفه کنند و فرزندان خود را پرورش داده و تربیت نمایند که نه ابد خودشان را تخریب کنند و نه فرزندشان را از سعادت حقیقی دنیوی که سعادت ابدیِ اخروی را در پی دارد محروم نمایند و نیز باید بدانند که چنین تربیت و پرورشی، بدون معرفت از اصول و ظرائف آن، امری ناممکن خواهد بود که از علی (علیه السلام) نقل شده که به کمیل ابن زیاد فرمود:

هیچ حرکت و فعالیتی نیست مگر اینکه تو در آن محتاج و نیازمند به شناخت و معرفت می‌باشی؛

.

چه بسیار موانعی که در سیر الی الله برایت پیش می‌آید که ریشه‌اش را باید در عدم معرفت و نادرستی سلوک با فرزند خویش جستجو نمایی، چرا که او در جایگاه فرزندی و شما در جایگاه پدری یا مادری نشسته‌ای، او ضعیف است و شما قوی، او کوچک است و شما بزرگ، و از طرفی معاشرت و همنشینی‌ات با او بیش از همنشینی و معاشرت با دیگران است و هر قدر معاشرت و همنشینی بیشتر باشد، درصد تزاحم‌ها و خطاها بیشتر می‌شود، درنتیجه مراقبت شدیدتر و بیشتری را می‌طلبد و اندک غفلتی ممکن است خسران و حرمان معنوی را به دنبالداشته باشد.

پس در سلوک با فرزندت «نه حرف من ، نه حرف تو ، حرف خدا» را پیش بگیر و فقط از او سبحانه دم زن و خود را از هرگونه انیّت و منیّت و از خود دم زدنی جدا ساز و تسلیم محض خالق هستی باش.

جهت تهیه و سفارش خرید کتاب " سلوک با فرزند " بر روی نشانه زیر ضربه بزنید.

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی